Šumanova rezonancija i uticaj magentnih polja na ljude



Šumanova rezonancija i fiziološka regulacija tela

Mi se bukvalno kupamo u moru prirodnih niskofrekventnih elektromagentnih polja, od rodjenja do smrti. Naš mozak je i sam elektromagentni system sinhronizovan na Šumanovu rezonancu (ŠR). Još je Blackman (1990) utvrdio da spoljna ELF polja menjaju ulazak kalcijuma u neurone, menjajući njihovo funkcionisanje. Stabilna sinhronizacija elektromagentnog polja mozga leži u osnovi razmišljanja, učenja, emocija i inteligencije. Važno je napomentui da je frevenca rada hipokampusa (gde se nalaze centri za učenje), upravo 7,83 Hz. Ćelije reaguju na frekvence u opsegu Šumanove rezonancije, ignorišući sve druge.  Mi u svojim neuronima imamo    prijemnike ovih signala I oni čine da smo u sinhronizaciji sa prirodnim ritmom Zemlje. Ovaj ritam povremeno remete erucije sa Sunca, ali je mnogo opasniji uticaj elektrosmoga koji se danas stvara (bežične mreže, radiotalasi itd).
Cherry je 2002 oktrio visoku podudarnost  signala ŠR sa solarnom geomagnetnom aktivnošću. Sunčeva aktivnost dovodi do vibracija u gornjim slojevima jonosfere, gde nastaje ŠR.Ove varijacije dovode do promena u niovu melatonina, hormona epifize. Osnovna ŠR je oko 8,5 Hz (ali se menja izmedju 6 i 50 Hz). 
Jedan od pionira izučavanja uticaja ŠR na fiziologiju čoveka, Lewis Hainsworth iz Australije, prvi je zapazio odnos frekvence mođdanih talasa i ŠR. U nastavku ovih izučavanja, Robert C. Beck je opisao preko 250 frevenci u ljudskom telu koje su odgovorne za lučenje endorfina, kateholamina, enkefalina, nastanak matičnih ćelija. Naš organizam se ponaša kao rezonator koji u odgovoru na talase odredjenih frekvencija reaguje promena u funkcionisanju. Bentov je utvrdio da se više sistema aktivira tokom meditacije, sa frevencom moždanih talasa izmedju 7 i 8 Hz.I drugi organi i tkiva reaguju na ŠR. Smith i Ludwig su 1987. merili ELF frekvence homepatskih lekova i njihov uticaj na rad pojedinih organa.  Frekvenca od 0,1 Hz odgovara cirkulatornom sisemu, 7,8 hipokampusu, 10 Hz dnevno/noćnom ritmu, 33 limfatičnom sistemu.


Slika 1. Frekvence pojedinih ljudskih organa. Frekvenca malignih ćelija je 42 Hz, a snižava se i tokom prehlade ili drugih bolesti. Ovo je i suština energetskog isceljenja, korigovati frebencu bolesti na frekvencu zdravlja.

 Zanimljivo je da i hrana koju unosima ima takodje svoju frekvencu. Industrijska hrana je praktično bez vibracija,  a najvišu energetsku vrednost imaju esencijalna ulja (sa frevencama preko 100 Hz).

Oschmann je ispitivao frekvence mozga isceljivača, mereći njhov EEG. Ispitivao je različite isceljivače iz čitavog sveta (šamane, psi obdaerene osobe, sveštenike itd) i utvrdio da u tim trenucima imaju frekvencu od oko 7-8 Hz. U jednom od slučajeva je pokazao sinhronizaciju sa ŠR u trenutku isceljenja.
Suitbert Ertel (1997) u svom delu "Bursts of creativity correlate with solar activity" opisuje kako se  tokom peiorda povišene aktivnostiSunca, povećava i ljudska kreativnost. Opisali smo u postu o Čijevskom kako se menja i socijalni kontekst ljudi u tim periodima. 
Stare civiliazcije su povezivale svoje kolektivno ponašanje sa promena na Suncu (a kult Sunca je prisutan u skoro svim religijama sveta). Hainsworth je za života neprekidno upozoravao protiv opasnih elektromagentnih talasa u okolini, posebno je bio protiv HAARP [High- frequency Active Auroral Research Program], koja šalje pulsacije u jonosferu Zemlje.
Svi biološki procesi su u funkciji interakcija magentnih polja. Elektromagnentna polja su veza izmedju sveta oblika i sveta vibracija. Ona sadrže infromacije koje se deponuju u našoj DNK. Pulsacije DNK su informacije o svetu oko nas i našem telu. Nije neobično što se zbog sve većeg elektromagentnog zagadjenja povećava broj karcinoma, mentalnih poremećaja, psihosomatskih problema i neuroloških oboljenja. Izvodjenje organizma iz njegove prirode frekvence je izuzetno opasno.Mikrotalasne pećnice su primer izuzetno rizičnog proizvoda za zdravlje ljudi, jer stvaraju jake mikrotalase.
Kako se možemo odbraniti od elektromagnentog smoga oko nas?  Odgovor možda ležu u broju od
432Hz. Ova frekvenca je u skladu sa frekvencom ŠR (8 Hz). Naime, ako slušate muziku koja ima frekvencu od 432, organizam dolazi u sinhronizaciju (jer je 432 umnožak od 8). Ova frekvenca je peporučena od strane Kongresa italijanskih muzičara 1881, a preporučena i od fizičara Joseph Sauveur i Felix Savart. Sada znate zašto je italijanska barokna muzika nešto najčeše što je ikada komponovano. Sada znate zašto voda stvara savršene kristale kada joj se pušta klasična muzika. Voda se uklapa u svoju prirodnu frekvencu. Neobično je da u Londonu 1953.godine ova frekvenca izmenjena i izabrana "disharmonična" frekvenca. Vibracije na 432 Hz su prirodne vibracije, bebe najbolje spavaju uz njih. Nije važno koju muziku sluđate, ako je ona na ovoj frekvenci. A uskoro ću pisati i o lečenju muzikom, koja se zasniva baš na ovo frekvenci. 
Na donjem videu je primer takve muzike (danas se moderno zove chill out muzika). Slušajte i pratiti kako deluje na vaše telo.
 

Коментари

  1. Ili jednostavno skinete plejer na komp i slušate svoju muziku ali na pravoj frekvenci https://www.432player.com/

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

O multiploj sklerozi

Afektivna imunologija (imunologija i emocije)

Soda bikarbona, vagus i imunitet