Melatonin ili gledanje u Sunce



Melatonin ili gledanje u Sunce

      Da li biste želeli da posedujete supersposobnosti? Mnoge antičke religije (Tibetanci, Maje, Egipat itd.) su verovatli da gledanje u Sunce može dovesti do ravoja mentalnih sposobnosti čoveka., Jedan od poznatih pripadnika ovog kulta je bio car Konstantin (koga smo slavili prošle godine).
      Gledanje u Sunce (ili heliofagija tj. hranjenje Suncem) je praksa koja podrazumeva posmatranja Sunca u periodu od sat vremena od svitanja i sat vremena pre zalaska, kada nema UV zračenja (koje može da ošteti mrežnjaču oka). Drugo važno pravilo je da se mora stati bos na Zemlji (radi sinhronizacije sa Šumanovim frekvencijama Zemlje). Pojam Zemlje obuhvata i pesak ilikamen. Počinje se sda 10 sekundi gledanja, a potom se period produžava svaki dan za dodatnih 10 sekundi.
     Nikolaj Dolgoruki iz Ukrajine je jedan od učitelja ove prakse, i onj tvrdi da posle devet meseci  potreba za unošenjem hrane skoro nestaje. U tom periodu (kada je gledanje u Sunce na maksimamumu od 44 minuta dnevno) nije više potrebno da se uopšte gleda u Sunce, već je dovoljno da se hoda bos oko 45 minuta dnevno (energija se sada dobija iz Zemlje).
     Mnogi su do sada već pomisli da sam potpuno  preterao. Medjutim, ovaj fenomen je proučavala NASA i verifikovala ga kao stvaran. Nazvala ga je HRM fenomen, nazivg izveden iz imena ćoveka  Hira Ratan Manek, koga je NASA izučavala 100 dana uzastopno, tokom ppraktikovanja heliotropije. Ova studija je potvrdila da je on mogao da preživi skoro bez hrane, sa manjim količinama vode i pavlake povremeno.



     Slika 1. Hira Ratan Manek. HRM živi od energije Sunca od 18 juna 1995.Prvi eksperiment sa njim ja obavljen 1995-96, tokom 211 dana u Indiji, a sledeći (eksperiment je posmatrao 21 doktor rauličitih specijalnosti), je trajao 411 dana. Poslednji od 100 dana je obavila NASA, uz prisustvo naučnika sa Univerziteta iz Filadelfije. U ovom poslednjem eksperimentu, posebno je proučavan efekat Sunca na retinu, mozak i pinealnu žlezdu. Rezultati su pokazali da se siva masa HRM regerenisala tokom eksperimenta, a pinealna žlezda uvećala. Umesto da se u starosti smanjuje, ona je sa 6 x 6 mm, porasla na 8 x 11 mm.  HRM je u trenutku eksperimenta imao 78 godina. HRM je osnovao Solar Healing Center u Orlando, a njihov broj u svetu stalno raste. Metod se koristi za lečenje svih psihosomatskih bolesti, poboljšavanje pamćenja (ovaj efekat se javlja posle 3 meseca). Posle 6 meseci poboljšava se stanje fizičkih oboljenja, a sa 9 meseci nestaje osećaj gladi. Detaljna uputstva za sprovodjenje prakse gledanja u Sunce su data sajtu HRM organizacije.


     Zapadna medicina sugeriše da je izlaganje Suncu opasno, kako za kožu, tako i za oči. Koriste se brojne vrste krema za zaštitu kože od UV zračenja. Medjutim, nema mnogo dokaza da Sunčevi zraci izazivaju maligne tumore kože. Mnogi iustaknuti dermatolozi misle da je razlog u stvari oslobadjanje različitih toksina iz organizma kroz kožu, pa se na površini kože pretvaraju u karcinogene.Zna se da sunčanje poboljšava prognozu malignog melanoma (najmalignijeg tumora kože i jednog od najopasnijih malignih tumora uopšte), ali i non-Hodgkinovog limfoma.Moguće da je ovo dejstvo bar delimično, uslovljeno povećanim stavarnjem vitamina D u koži pod uticajem UV zraka.
     Naučnu osnovu za delovanje ove metode, dao je Dr. Arturo Solís iz Aguascalientes, Meksika. On je patentirao metodu pod nazivom “A
 new photo electrochemical procedure to break the water molecule into hydrogen and oxygen using as the main substrate melanins, their precursors, analogues or derivatives.” Tokom 12 godina izučavanja on je potvrdio da melatonin hvata fotone (sve tlasne dužine vidljive i nevidljive svetlosti) i pretvara ih u hemijsku energiju (vodonik), koja se potpom isporučuje ćelijama. On je osnovao The Center for The Study of Human Photosynthesis u kome je davanjem suplemenata pojačavo ovu ljudsku fotosintezu.  On svojim pacijentima daje 2 kapi QIAPI 1 (prekorsor melatonina), čime se pojačava efekat sunčeve svetlosti. Melatonin je hlorofil u životinjskom svetu, obavlja fotosintezu. I ne samo to, on je 1000 puta efikasniji od hlorofila u hvatanju fotona. Obzirom na raširenost melatonina (rečeno je u postu o melatoninu da se stvara u mitohondrijama svih ćelija u telu), on ima zapaljnujuću sposobnost da uzima energiju direktno iz vode, slično biljkama.
     Dr Edward F. Group III smatra da gledanje u Sunce dovodi do povećanog stvaranja serotonina i melatonina, dva hormona koji regulišu ritam budnosti i spavanja i pozitivne emocije. Takodje, suzbija smanjenje pinealne žlezde do koje dolazi sa starenjem, a sprečava i njenu kalcifikaciju.Ova praksa dovodi do smanjenja telesne težine, delimično je povećava produkciju seronina (u stresu je serotonin nizak, pa je potreba za ugljenim hidratima veća). Velika količina vitamina D (koji nastaje pri izlaganju Suncu) dovodi do topljenja masti u masnom tkivu.
Nove studije pokazujuda gledanje u Sunce ima efekat na suzbijanje bola (analgezija). Ovo je objavljeno 2005 u Psychosomatic Medicine (pacijenti smešteni na svetlu stranu biolnice su imali manje bolova, koristili oko 22% manje lekova za bolove. O značaju ekspozicije Sunčevom svetlu govori studija objavljena 2010 u Medical Hypotheses.U njoj su ispitivane osobe začete i rodjene tokom maksimalne aktivnosti Sunca (trogodišnji period u jedanestogodišnjem Solarnom ciklusu), i uporedjene sa osobama rodjenim van ovog perioda. One su živele oko 1,7 godina kraće od osoba rodjenih van vrhunca aktivnosti Sunca (što ukazuje na uticaj malih promena solarne aktivnosti - oko 0,1% na epigenetske promene u DNK.  U časopisu Behavioral Neuroscience objavljen je 2012 članak koji je pokayivao da osobe koje su provele 6 sati na Suncu, imaju viši nivo aktivnosti i pažnje.
Najzanimljivi je rad publikovan 2008. u Journal of Alternative and Complementary Medicine u kome se dovodi u pitanje pretpostavka da životinje ne mogu da stvaraju energiju iz Sunca. U koži se nalazi pigment melanin, čija je struktura veoma slična melatoninu (slika 2). Osim što upija štetne UV zrake, melanin ima sposobnost da apsorbuje gama zrake i da ih pretvarada u energiju. Ovoakvi organizmi su već opisani. U Čerbobilju je opisana gljiva koja koristi gama zrake iz raspadnutog reaktora kao energiju kojom se hrani.

      Slika 2. Struktura melatonina i melanina (jezgro oba molekula je slično, ali melanin stvara dugačke polimere vezivanjem susednih molekula).

Geoffrey Goodman i Dani Bercovich ukazuju na manje poznate funkcije melanina i melanocita. Posebno je zanimljivo prisustvo melanina u delovima tela do kojih nikada ne dospeva Sunčeva svetlost (pa očigledno ne služe za zaštitu od UV zraka). Jedno takvo mesto je srednje uvo, gde malanin štiti od nastanka gluvoće.U Parkinsonovoj bolesti, naslage malanina smanjuju broj mitohondrija (organela koje stvaraju energiju) za 83%, a metabizam za oko 30%.Posebno je zanmiljiv oprgan pekten (organ kod ptica u oku, nejasne funkcije). Pekten sadrži mnogo melanina, a uvećava se tokom perioda kada ptice selice prelaze velika rastojanja. Moguće je da on upija energiju Sunca tokom leta i pomaže održavanju optimalnog metaboličkog statusa ptica. Izgleda ljudi u Africi (malo kose, povećana pigmentacija) možda doprinosi povećanom stvaranju energije u uslovima deprivacije hrane.May the sun light up your life in more ways than one.



     Slika 3. Pečurka iz Čerbobilja koja se hrani gama zracima. Ovakve pečurke bi mogli da koriste astronauti za dobijanje hrane tokom leta kroz svemir. 

      Dakle, ko se Sunca krije, bolje da ga nije (kakokaže naša narodna poslovica). Ukoliko se odlučite da predjete na fotonsku dijetu, upznajte se detaljno sa tehnikom, da ne biste izazvali oštećenja oka (to se lako može uraditi na preporučenim jastovima). 
   

Коментари

Популарни постови са овог блога

O multiploj sklerozi

Afektivna imunologija (imunologija i emocije)

Soda bikarbona, vagus i imunitet